شاخص دلار آمریکا
ارسال شده توسط سنترال بورس
1401-02-21
75 بازدید
یکی از مهم ترین شاخص ها برای تحلیل های هر معامله گر شاخص دلار آمریکاست که با نماد های USDX و DXY شناخته می شوند .این با بررسی این شاخص به راحتی میتوان میزان ضعف و قدرت دلار آمریکا نسبت به مجموعه از ارز های خارجی یا سبد ارزی که متشکل از شش ارز خارجی شامل یورو (نزدیک به 58 درصد) ، ین ژاپن (13.6 درصد) ، پوند انگلیس (11.9 درصد) ، دلار کانادا (9.2 درصد) ، کرون سوئد (4.2 درصد) و فرانک سوییس (3.6 درصد) می باشد را میتوان بدست آورد که بررسی این شاخص می تواند کمک خوبی در تحلیل ما داشته باشد .
تاریخچه شاخص دلار
مهمترین دلیلی که ارز رایج دنیا دلار باشد پیمان برتون وودز می باشد که در سال 1973 منعقد شد . این پیمان بین آمریکا و صد کشور منعقد شد که بنا بر این پیمان توافق شد که ارزش دلار در برابر دلار ثابت باشد و کشور های دیگر با دلار مبادله انجام بدهند . در همان سال نیز بانک مرکزی آمریکا یا فدرال رزرو ضمانت کرد که قیمت هر یک انس طلا معادل 35 دلار آمریکا باشد . بعد از مدتی کشور ها متوجه شدند که ارزش دلار آنقدر که گفته شد نبود و بیشتر از قیمت اصلی آن بود . به همین دلیل بسیاری از کشور ها از این پیمان خارج شدند . قیمت فعلی انس طلا با ضمانت 35 دلار بانک مرکزی آمریکا بسیار تفاوت دارد . همین معاهده باعث به وجود آمدن مفهوم شاخص دلار آمریکا شد . از آنجایی که آمریکا جزو اقتصاد های قوی دنیا می باشد ،شرکای اقتصادی زیادی نیز دارد که شاخص دلار به تریدر ها و سرمایه گذاران نشان میدهد که شرایط کلی اقتصاد دنیا یعنی اقتصاد آمریکا در برابر شرکای بزرگ تجاری در چه وضعیتی می باشد .
شاخص دلار آمریکا چه کاربردی دارد ؟
یکی از امن ترین سرمایه ها دلار می باشد . سرمایه گذاران وقتی مثلا متوجه می شوند که بازار مسکن متزلزل می شود ، سرمایه خود را از بازار مسکن خارج کرده به دلار تبدیل و وارد حساب بانکی خود می کند . این افزایش تقاضا باعث بالا رفتن ارزش دلار می شود . این مثال تنها برای بازار مسکن نیست بلکه برای تریبا تمامی بازار ها می باشد . یعنی مثلا اگر بازار ارز های دیجیتال ، طلا ، فارکس یا بورس جهانی سرمایه گذاران جهت امنیت سرمایه خود آن را تبدیل به دلار می کنند .
اهمیت شاخص دلار آمریکا
شاخص دلار آمریکا از مهمترین شاخص های بازار می باشد چون وضعیت کلی بازار را به ما نشان می دهد . زمانی که شاخص دلار آمریکا در حال بالارفتن باشد ، باید از انجام معاملات دست نگه داشت چون سرمایه گذاران بازار های دیگر در حال انتقال دارایی خود به دلار می باشند و این نشان دهنده ی ریزش در بازار های دیگر می باشد . در مقابل زمانی که شاخص دلار در حال کاهش باشد ، نشان دهنده خروج دارایی سرمایه گذاران از دلار به بازار های دیگر می باشد که این نشان دهنده ی صعود بازار می باشد .این شاخص برای سرمایه گذاران یک سیگنال خیلی مهم می باشد . هر سرمایه گذار و تریدری این موضوع را باید در نظر داشته باشد که نباید بر خلاف جریان نقدینگی عمل کند .
معامله شاخص دلار آمریکا یا استفاده از آن
سرمایه گذاران و تریدر ها از این شاخص برای انجام معاملات خود استفاده می کنند . حال سوال پیش می آید که آیا می توان روی این شاخص نیز معامله کرد . چون در این شاخص هیچ کالایی برای معامله وجود ندارد ، پس باید در چارچوب بازار آتی یا فیوچرز معامله کرد .
تفاوت USDX با DXY چیست ؟
در واقع هیچ تفاوتی با هم ندارند و منظور جفت این نماد ها ، شاخص دلار آمریکا می باشد و فقط در سایت های مختلف نماد های آن فرق میکند .
بالاترین مقدار شاخص دلار آمریکا مربوط به فوریه سال 1985 معادل 164.27 بوده و کمترین مقدار شاخص دلار آمریکا مربوط به مارچ سال 2008 معادل 70.698 بوده است
اگر شما قصد دارید از بازار فارکس و ارزهای دیجیتال کسب درآمد پایدار داشته باشید ، آکادمی مالی سنترال بورس اقدام به برگزاری آموزش تخصصی فارکس و ارزهای دیجیتال بصورت حضوری در تهران کرده است .
برای مشاهده جزئیات دوره حضوری فارکس و ارزهای دیجیتال در تهران روی دکمه زیر کلیک کنید
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آموزش فارکس را از کجا شروع کنیم؟
در این مقاله قصد داریم به شما آموزش دهیم که...
کسب درآمد دلاری
در این مقاله قصد داریم یکی از بهترین روش های...
سجام چیست ؟
در این مقاله قصد داریم راجب سجام چیست صحبت کنیم...
چگونه در بورس کالا خودرو خریداری کنیم؟
در این مقاله قصد داریم به سوال چگونه در بورس...
آموزش حرفه ای ارز دیجیتال
در این مقاله قصد داریم در باره آموزش حرفه ای...
آموزش حرفه ای بورس
در این مقاله قصد داریم راجب آموزش حرفه ای بورس...
دیدگاهتان را بنویسید