بورس چیست و چطور شکل گرفت؟
ارسال شده توسط سنترال بورس
1400-08-29
62 بازدید
بورس چیست و چطور شکل گرفت؟
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده است که بورس چیست باید بگوییم اندیشه ی ایجاد بورس زمانی شکل گرفت که عده ای از بازرگانان اروپایی از فعالیت های تجاری خود ضرر کردند، بنابراین به فکر راه حلی افتادند تا به وسیله ی آن بتوانند جلوی این ضرر را بگیرند و یا آن را به حداقل برسانند.
نتیجه آن شد که تعدادی از بازرگانان عده ای را در فعالیت های خود شریک کردند تا با این روش سود و زیان احتمالی را با آنها تقسیم کنند. این تجربه موفقیت آمیز بود لذا به تدریج هر تاجری سعی می کرد تا فعالیت های تجاری خود را با این روش ادامه دهد؛ به خصوص که این روش برای افرادی که فعالیت های بزرگ اقتصادی انجام می دادند بسیار مطلوب تر بود.
رفته رفته این تجربه قانونمند شد و به تشکیل شرکت های سهامی تبدیل گردید. اولین تجربه مربوط به تشکیل یک شرکت سهامی در کشور روسیه بود که در سال 1553 میلادی تصمیم گرفت کالاهایی را بدون این که آفریقا را دور بزند، از شمال اروپا به شرق آسیا و چین ببرد و این کاری بود که احتمال ضرر در آن بیشتر بود. برای انجام این کار عده ای از تجار سرمایه ی لازم را تأمین کردند و هر کس به نسبت سرمایه ی خود در سود و زیان شرکت شریک شد و این کار با موفقیت صورت گرفت.
بعدها با گسترش مبادلات در اروپا به سرمایه های زیادتر و شرکای بیشتری نیاز شد. برای این کار نیاز به مراکزی بود تا بتوان بین سرمایه گذاران و سرمایه پذیران رابطه برقرار کرد. چنین مراکزی تأسیس شدند و بورس نام گرفتند. اولین بورس دنیا در قرن هفدهم میلادی در شهر آمستردام هلند تشکیل شد و امروز اکثر کشورهای جهان دارای بازار بورس هستند. در ایران نیز در سال ۱۳۴۵ قانون تشکیل بورس به تصویب رسید و از ۱۵ بهمن ماه سال ۱۳۴۶ آغاز به کار کرد.
برای شناخت بهتر این موضوع که واقعا بورس چیست و آشنایی بیشتر با آن بهتر است از “بازار” و تعریف آن شروع کنیم. در یک تعریف ساده، می توان گفت که :
بازار مکانی است که در آن خرید و فروش صورت می گیرد.
ساده تر این است که بگوییم هرگاه شرایطی فراهم شود که بین خریدار و فروشنده رابطه برقرار شود و معامله ای صورت پذیرد بازار تشکیل شده است.
این شرایط می تواند مکان خاصی یا شبکه ای ارتباطی مثل اینترنت باشد.
در بازارها به طور کلی دو نوع دارایی
1: دارایی های واقعی و 2: دارایی های مالی، مورد معامله قرار می گیرند.
دارایی های واقعی همان دارایی های فیزیکی هستند مثل زمین، ساختمان و انواع کالا مانند ماشین، دستگاه و …
دارایی های مالی و دارایی های کاغذی و بهتر بگوییم اسنادی هستند، مثل سهام و اوراق مشارکت
بورس بازاری است که در آن دارایی های مختلف مورد معامله قرار می گیرد.
از این رو، انواع بورس در دنیا را میتوان به سه دسته ی کلی بورس کالا، بورس ارز و بورس اوراق بهادار دسته بندی کرد.
اگر شما قصد دارید از بازار فارکس و ارزهای دیجیتال کسب درآمد پایدار داشته باشید ، آکادمی مالی سنترال بورس اقدام به برگزاری آموزش تخصصی فارکس و ارزهای دیجیتال بصورت حضوری در تهران کرده است .
برای مشاهده جزئیات دوره حضوری فارکس و ارزهای دیجیتال در تهران روی دکمه زیر کلیک کنید
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آموزش فارکس را از کجا شروع کنیم؟
در این مقاله قصد داریم به شما آموزش دهیم که...
کسب درآمد دلاری
در این مقاله قصد داریم یکی از بهترین روش های...
سجام چیست ؟
در این مقاله قصد داریم راجب سجام چیست صحبت کنیم...
چگونه در بورس کالا خودرو خریداری کنیم؟
در این مقاله قصد داریم به سوال چگونه در بورس...
آموزش حرفه ای ارز دیجیتال
در این مقاله قصد داریم در باره آموزش حرفه ای...
آموزش حرفه ای بورس
در این مقاله قصد داریم راجب آموزش حرفه ای بورس...
دیدگاهتان را بنویسید