جفت ارز ها چیست؟
ارسال شده توسط سنترال بورس
1401-03-18
113 بازدید
آمیختن و جفتکردن دو ارز (ارز فیات مانند دلار، یورو، ریال و… و ارزهای دیجیتالی) برای انجام بعضی از معاملات بر پایه ارزش ارزهای جفت شده، روش رایجی در معاملات بازارهای مذکور می باشد. هر یک از این جفتها را یک جفت ارز مینامند. به عنوان مثال جفت ارز تتر و بیت کوین در بازارهای ارز دیجیتال از مهم ترین جفت ارزها است.
جفت ارزها، برای سرمایهگذاری، بازار و ارزش متفاوتی دارند و با یکدیگر یکسان نیستند. نقش عمده این جفتها در حقیقت، مقایسه ارزها با همدیگر و معین نمودن نرخی برای تبدیل آنها به همدیگر است. در صورت نبود چنین مفهومی در بازارهای مالی بینالمللی، به طور قطع اختلالات زیادی ایجاد می شد و نرخ معاملات ارز را هرج و مرج فرا می گرفت.
فرم و مفهوم جفت ارزها در بازار معاملات
ساختار جفت ارزها دوتایی است. در بخش نخست ارز اصلی و مبنا نوشته شده و در بخش بعدی ارز ثانویه یا در اصطلاح کیوت نوشته میشود. بدین شکل در واقع ارز نخست و اصلی در حال مقایسه و قرارگیری در مقابل ارز دوم یا ارز کیوت است. به عنوان مثال در جفت ارز دلار/ ین ژاپن، دلار ارز اصلی است و ین ژاپن به عنوان ارز کیوت یا ثانویه شناخته میشود. هنگامی که عدد خاص نرخ در برابر این جفت قرار بگیرد، در واقع فرد می داند که برای خرید یک دلار چه مقدار ین ژاپن نیاز است. با این روش به سادگی میتوان ارزها را به یکدیگر تبدیل کرد.
نمایش کلیه ارزها با کد ارزی ISO یا همان کد حرفی سهتایی که با آن شناخته میشوند، صورت می گیرد. مثلا ین کشور ژاپن با کد JPY در بازارهای بین المللی شناخته میشود. پس در بازارها هرجایی این کد سه رقمی رویت شد، یعنی ین کشور ژاپن است.
در بازار های جاری جفتارز EUR / USD (یورو / دلار آمریکا) پرطرفدارترین جفت در جهان و USD/JPY (دلار آمریکا / ین ژاپن) در رتبه دوم قرار دارد.
معاملات جفت ارز چیست؟
هر جفتی در بازارها ، بخشی از معاملات بازار را به خود اختصاص میدهد. هر چه محبوبیت جفت ارزها بیشتر باشد ، نشانمی دهد که ارزشش در آن مقطع برای فعالان بازار بیشتر است. در معاملات جفتها در حقیقت ارزها به یکدیگر تبدیل می شوند. اقدامی که معمولا خیلی راحت در صرافیها انجام می پذیرد.
در معاملات جفت ارزها، اساس صورت پذیرفتن معاملات نرخ خرید bid و نرخ فروش ask است. نرخ خرید عددی است که کارگزار فارکس طی آن ارز مبنای کاربر را می خرد و در قبال آن ارز ثانویه یا کیوت پرداخت میکند. نرخ فروش هم قیمتی است که طی آن بروکر ، ارز مبنا را به کاربر فروخته و در ازای آن ارز کیوت دریافت میکند.
قیمت جفت ارزها ، بر مبنای سیستم عرضه و تقاضا تعیین می شود. ولی عوامل مهم زیاد دیگری همچون تولید ناخالص ملی ، نرخ بهره و رشد اقتصادی کشور ها نیز نقش مهمی را ایفا میکنند.
انواع مختلف جفت ارز ها
جفت ارزها به سه گروه تقسیم می شوند:
جفت ارزهای اصلی MAJOR
جفتارز هایی هستند که بیشتری تعداد و یا حجم معاملات روی آنها انجام میشوند. جفت ارز یورو/دلار از جفت ارزهای اصلی است.
جفت ارزهای کوچک Minor
جفت ارزهای که یک طرف آن دلار آمریکا نباشد در این بخش قرار میگیرند که به آنها کراس هم گفته می شود. جفت ارزهایی که ارز مبنای آنها پوند یا ین است در این بخش بندی قرار میگیرند.
جفت ارزهای اگزاتیک Exotic
این جفت ارزها حجم معامله شان از هر دو بخش کمتر است و این ممکن است باعث ضعف در نقدشوندگی آنها شود. ارز کشورهای نوظهور و در حال توسعه در این بخش قرار میگیرند. مثل جفت ارز دلار/لیر ترکیه که در این بخش قرار دارند.
جفت ارزهای کوینها (ارزهای دیجیتالی)
ارزهای دیجیتال هم چنین مفهوم مشابهی را برای خود دارند و جفت ارزهایی با مفهومی مشابه وجود دارند. در این دسته، یک جفت ارز یعنی دو ارز دیجیتال که با توجه به ارزش روز، نرخ تبدیلی برای تبادل یکدیگر دارند. برخی یک ارز دیجیتال را با یک ارز فیات جفت می کنند مثل دلار و بیت کوین که به آن جفت ارز دیجیتال گفته نمی شود. زیرا بایستی هر دو طرف ارز دیجیتال باشند که به آنها جفت ارز دیجیتال اطلاق شود.
پس جفت ارزهای دیجیتالی، به جفتهایی اطلاق میشود که با بهره گیری از آنها بتوان ارزهای دیجیتال را به یکدیگر تبدیل کرد. همچنین جفتهایی که با یک ارز فیات و یک ارز دیجیتال جفت ده اند هم به عنوان واسط بازار ارزهای دیجیتال و پول نقد هستند که به کمک آنها معاملات در این بازارها با یکدیگر ارتباط پیدا میکنند.
بخشی از جفت ارزهای دیجیتال و واسط معروف که دارای حجم معامله بالایی هستند:
BTC / USDT بیت کوین / تتر
ETH / USDT اتر / تتر
ETH / BTC اتر / بیت کوین
LTC / USDT لایت کوین / تتر
BTC / USD بیت کوین / دلار آمریکا
BCH / USDT بیت کوین کش / تتر
TRX / ETH ترون / اتر
XRP / USDT ریپل / تتر
BTC / EUR بیت کوین / یورو
DASH / ETH دش / اتر
اگر شما قصد دارید از بازار فارکس و ارزهای دیجیتال کسب درآمد پایدار داشته باشید ، آکادمی مالی سنترال بورس اقدام به برگزاری آموزش تخصصی فارکس و ارزهای دیجیتال بصورت حضوری در تهران کرده است .
برای مشاهده جزئیات دوره حضوری فارکس و ارزهای دیجیتال در تهران روی دکمه زیر کلیک کنید
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آموزش فارکس را از کجا شروع کنیم؟
در این مقاله قصد داریم به شما آموزش دهیم که...
کسب درآمد دلاری
در این مقاله قصد داریم یکی از بهترین روش های...
سجام چیست ؟
در این مقاله قصد داریم راجب سجام چیست صحبت کنیم...
چگونه در بورس کالا خودرو خریداری کنیم؟
در این مقاله قصد داریم به سوال چگونه در بورس...
آموزش حرفه ای ارز دیجیتال
در این مقاله قصد داریم در باره آموزش حرفه ای...
آموزش حرفه ای بورس
در این مقاله قصد داریم راجب آموزش حرفه ای بورس...
دیدگاهتان را بنویسید